Obyvatelé Dolních Počernic se mohou těšit na nový park

Obyvatelé Dolních Počernic se mohou těšit na nový park

Datum publikace článku: 13. 09. 2013

Výstavba nízkoenergetických bytových domů v lokalitě Dolních Počernic je v konečné fázi. Více než polovina nových bytů už dokonce našla své majitele. Ti kromě malých nákladů na energie a dostupnosti do centra jistě ocení i připravovaný projekt relaxačního parku.

Zelená Praha 9

Severně od městské části Dolní Počernice se rozkládá velká přírodní plocha, kde kromě golfového hřiště najdete i dva rybníky. Plánovaný park se bude jmenovat U Čeňku, právě podle jednoho z rybníků. Cílem projektu je tento zatím poněkud nedoceněný kus přírody oživit a nalákat do něj všechny generace Pražanů.

Sport i odpočinek

V parku U Čeňku by si na své měl přijít opravdu každý. Kromě několika různých sportovišť, jako jsou tenisové kurty nebo volejbalové hřiště, samozřejmě nebudou chybět ani dětská hřiště plná prolézaček. Celý areál pak protnou stezky pro cyklisty, in-line bruslaře i chodce. Část přírody však zůstane nedotčena, a nabídne tak ideální prostředí pro klidnou relaxaci.

Datum dokončení: 2015

Výstavba rekreačního parku v blízkosti Dolních Počernic začne ještě tento rok. Proměna celé oblasti by měla být kompletně dokončena během následujících dvou let. Město mimo jiné doufá, že by nový areál mohl posloužit i jako místo konání nejrůznějších kulturních akcí, jako jsou koncerty nebo divadlo pod širým nebem. Majitelé nových bytů v Dolních Počernicích se tedy určitě nudit nebudou.

 

<< Zobrazit všechny aktuality