Dolní Počernice stále nabízí pozemky za rozumnou cenu. Příští rok je zdraží DPH

Dolní Počernice stále nabízí pozemky za rozumnou cenu. Příští rok je zdraží DPH

Datum publikace článku: 30. 09. 2014

Úsporné bydlení v Praze - Dolních Počernicích ve vlastním domě, na vlastním pozemku a za rozumnou cenu. Přesně to nabízí nový projekt Dolní Počernice II. Na prodej jsou v něm parcely, na kterých si lidé mohou rovnou nechat postavit i dům. Jenže zatímco letos jsou ještě k prodeji za rozumnou cenu, příští rok budou stavební pozemky o statisíce dražší!

Může za to zavedení 15% DPH na všechny parcely, kterým se Česká republika přizpůsobuje směrnicím Evropské unie. Do letoška přitom některé pozemky pro stavbu domu zdaněné nebyly. Pokud na parcele nebyly inženýrské sítě, nebo pokud ještě nebylo vydané stavební povolení, koupili jste ji bez DPH.

Připravte si půl milionu navíc

Od příštího roku ale zaplatíte DPH také u pozemků, které mají inženýrské sítě přivedené ke své hranici, na které je podaný návrh na změnu územního plánu, nebo v jejichž okolí se stavba připravuje. U nových parcel v Praze to bude znamenat zdražení o víc než půl milionu korun!

Bydlení v Počernicích

Statistiky navíc naznačují, že porostou i ceny pozemků, na kterých se s DPH dosud počítalo. Každé zvýšení DPH na pozemky totiž znamenalo výrazné snížení nabídky. A rostoucí ceny parcel a novostaveb vedly také ke zdražení starších domů.

Pokles cen v nedohlednu

Všechno tak ukazuje na to, že právě nabízené pozemky v Dolních Počernicích jsou jedny z posledních za rozumnou cenu. Od příštího roku totiž ceny porostou a zřejmě se nedá čekat, že by se v následujících letech ceny vrátily na letošní úroveň.

Aktuálně je v Dolních Počernicích na prodej ještě víc než 30 parcel, na kterých si můžete rovnou nechat postavit dům na klíč. Mnoho z nich navíc získáte se slevou, která je i víc než 1 milion korun. Každý, kdo uvažuje o bydlení ve vlastním domě, by proto měl rychle jednat. Zkušenosti z minulosti totiž ukazují, že váhat se rozhodně nevyplatí!

Jaké jsou další alternativy k bydlení?

Mezi zajímavé invetice do života patří také byty, které spousta lidí vyhledává i přes dlouhodobý růst cen za metr čtvereční. Důvody jsou nejčastěji pro využití bytu k bydlení a nebo k pronájmu. Někdy také jako přechodové bydliště s plánem do budoucna postavit si vlastní dům.

I přes rostoucí ceny bytů se najdou nabídky bytů v Praze, které mají vše důležité na dosah ruky a vyhoví tak jak začínajícím rodinám, tak i lidem, kteří zatím neplánují rodinu. Společnost FINEP HOLDING má projekty, které mohou být pro bydlení v Praze zajímavou nabídkou.

 

<< Zobrazit všechny aktuality